از ارسال برنامه هفتم به مجلس در هفته آینده تا تدوین سند توسعه هوش مصنوعی و شناور شدن ساعت کاری بانوان دارای فرزند

اعضای کابینه سیزدهم امروز چهارشنبه ۱۷ خرداد در حاشیه نشست هیات دولت به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
به گزارش فرانگرنیوز، اعضای کابینه سیزدهم امروز چهارشنبه ۱۷ خرداد در حاشیه نشست هیات دولت به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
وزیر نفت: افزایش سهم تجارت گاز با کشورهای منطقه در دستورکار دولت است
جواد اوجی وزیر نفت در جمع خبرنگاران در حیاط دولت با اشاره به دیپلماسی انرژی در دولت سیزدهم بیان کرد: در دولت مردمی آیتالله رییسی یکی از محورها، دیپلماسی انرژی است که تلاش های خوبی توسط وزارت نفت و وزارت خارجه در این زمینه صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: واردات و ترانزیت و سواپ گاز و سهم تجارت گاز در منطقه در حال افزایش است و برنامههایی خوبی در دست اقدام داریم.
وزیر نفت در رابطه با اینکه چرا جمهوری اسلامی ایران که دارنده دومین ذخایر گازی است، واردات گاز انجام میدهد، ییان کرد: روسیه اولین ذخایر گازی دنیا را دارد و براساس آمار برای واردات، صادرات، ترانزیت و سواپ هم برنامه ریزی کرده و این سهم تجارت است، ایران هم در همین زمینه تلاش می کند و تاکنون دستاوردهای خوبی کسب کرده است.
اوجی یادآورشد: افزایش سهم ایران در تجارت انرژی در منطقه با کشورهای همسایه در برنامه های وزارت نفت قرار دارد.
به گفته وی طی ۲۰ ماه گذشته در حوزه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اتفاقات خوبی رقم خورده است و حرکت به سمت پالایشگاه های فراسرزمینی از جمله آن است که برای اولین بار پس از انقلاب رقم می خورد.
وزیر نفت به برنامه های این وزارتخانه برای استفاده از ظرفیت پالایشگاه های فراسرزمینی در خارج از کشور اشاره و عنوان کرد: از این ظرفیتهای برای فرآوری نفت و جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده بالاتر استفاده میکنیم. فرآوردههای نفتی با توجه به نیازی که در سراسر دنیا وجود دارد تحریمناپذیر است. یکی از محورهای اصلی در وزارت نفت استفاده از ظرفیت پالایشگاههای فراسرزمینی در کشورهای مختلف است که خوشبختانه چند مورد اتفاق افتاده و نفت جمهوری اسلامی در این پالایشگاه ها فرآورش میشود.
وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی اتفاقات خوبی رخ داد و برای اولین بار پالایشگاه فراسرزمینی در منطقه آمریکای لاتین و ونزوئلا رقم خورد و از این ظرفیتها برای فرآورش نفت، جلوگیری از خامفروشی و ایجاد ارزش افزوده بالاتر استفاده میکنیم، اظهار داشت: این عرصه تحریمناپذیر است و دنیا به آن نیاز دارد و احداث اینچنین پالایشگاهها در کشورهای مختلف ادامه خواهد داشت.
اوجی افزود: ما دومین رتبه دارایی ذخائر گازی دنیا هستیم و با همکاری روسیه، ترکمنستان و قطر تلاش میکنیم در سمت عسلویه هاب گازی داشته باشیم و مقدمات آن در حال برنامهریزی است.
حسینی: برنامه هفتم توسعه روز یکشنبه تقدیم مجلس خواهد شد
معاون پارلمانی رئیسجمهورصبح امروز (چهارشنبه ۱۷ خرداد) در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: برنامه هفتم توسعه، یکشنبه با حضور رئیسجمهور تقدیم مجلس خواهد شد.
سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهورصبح امروز (چهارشنبه ۱۷ خرداد) در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ارائه برنامه هفتم توسعه به مجلس قطعی است؟ گفت: برنامه هفتم توسعه یکشنبه آینده با حضور رئیسجمهور تقدیم مجلس خواهد شد.
وی افزود: همچنین معرفی وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز اعلام وصول خواهد شد و امید است وزیر جهاد کشاورزی نیز هرچه زودتر معرفی شود.
منصوری: رئیسجمهور فردا به آذربایجان شرقی میرود
محسن منصوری، معاون اجرایی رییس جمهور هم گفت: رییسجمهور فردا در سفری دوروزه به آذربایجان شرقی خواهد رفت و برنامههای متنوعی از جمله اقتصادی، عمرانی، فرهنگی و اجتماعی و همچنین دیدارهای مردمی در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه گفت: یکی از پروژههای مهم که از سال ۱۳۷۹ آغاز شده بوده، راهآهن بستانآباد به تبریز است که این پروژه نیمهتمام افتتاح خواهد شد. ۱۹ هزار میلیارد تومان مصوبه در دوره اول سفر استانی رئیس جمهور و در دور جدید نیز ۸ هزار میلیارد در نظر گرفته شده است.
خزعلی: ساعت کاری بانوان دارای فرزند شناور میشود
انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده هم در رابطه با شناور شدن ساعت کاری بانوان گفت: رئیس جمهور با جدیدت دستور پیگیری این موضوع را در جلسه هیات دولت صادر کرد و گفت که مسئله بانوان و خصوصا بانوانی که فرزند خردسال دارند باید با جدیت مورد توجه قرار بگیرند و تخفیف ویزه برای آنها قائل شویم.
وی تاکید کرد: درباره شناور شدن شروع ساعت کار بانوان بخشنامه صادر خواهد شد تا آن دسته از کسانی که کودک زیر ۷ سال دارند از این مزیت بهره ببرند.
زارع پور: سند توسعه هوش مصنوعی در حال تدوین است
عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز (چهارشنبه ۱۷ خرداد) در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تا پایان امسال همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار را متصل به شبکه می کنیم اظهار کرد: این کار چند هزار میلیارد تومان هزینه دارد.
وی درباره مدیریت سبز در وزارت ارتباطات افزود: یکی از مهم ترین بحثهایی که در دنیا در حوزه حفظ محیط زیست مطرح است، هوشمند و الکترونیکی شدن خدمات است که می تواند منجر به کاهش سفرهای درون و برون شهری شده و از این طریق کاهش مصرف سوخت و تولید آلاینده ها را در پی خواهد داشت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه سال گذشته اتفاق بزرگی که افتاد این بود که پنجره ملی خدمات دولت هوشمند راه اندازی شد و بیش از ۹۵ درصد دستگاه ها به آن متصل شده اند و در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد خدمات خود را از این طریق ارائه می دهند ادامه داد: هدف گذاری امسال این است که ۱۰۰ درصد این خدمات از این طریق ارائه شده و ۲۰ درصد خدمات دولت هم هوشمند شود یعنی مردم بدون هر گونه مراجعه حضوری و بدون ارسال مدرک و بدون دخالت عامل انسانی خدمات را از دولت بگیرند.
زارع پور یادآور شد: این اتفاق غیر از مزایای دیگری مانند حذف امضاهای طلایی و حفظ کرامت مردم، مزایایی چون کاهش سفرهای غیر ضروری مردم نیز خواهد داشت که حتما منجر به بهبود شرایط زیست محیطی خواهد شد.
سلاجقه: پروژههایی که ارزیابی زیست محیطی نداشتهاند، به مردم اعلام میشود
علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور هم بیان کرد: یک وظیفه قانونی برای دستگاه های اجرایی کشور درباره محیط زیست دیده شده است و اگر در هفته محیط زیست بخواهیم یک ارزیابی داشته باشیم، باید بگویم که وضعیت مناسب نیست.
وی گفت: خوشبختانه در دولت انقلابی رویه خوبی پیش گرفته شده است؛ به عنوان مثال اکنون به طور میانگین ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبارات دستگاه ها در رابطه با حوزه محیط زیست است که این یک گام رو به جلو است و امیدوار هستیم که این روند ادامه پیدا کند.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا دستگاه های برتر و ضعیف در این زمینه معرفی شده اند یا خیر؟ بیان کرد: در این زمینه ارزیابی نداریم. ما معمولا بحث صنعت سبز را در قالب یک جشنواره هر ساله برگزار می کنیم. بیشتر به صورت موردی به خود صنایع می پردازیم. بحث دستگاه های اجرایی نیز در دستور کار قرار دارد. امیدوار هستیم که امسال این اتفاق بیفتد و کاملا ارزیابی و رده بندی صورت گیرد.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در پاسخ به این پرسش که در مورد ۴۱۰ پروژه ای که ارزیابی محیط زیستی نداشته و به بهره برداری رسیده اند، چه پیگیری هایی انجام شده است؟ بیان کرد: پیرامون این ۴۱۰ پروژه با توجه به دستوری که شخص رئیس جمهور دادند و پیگیری خود سازمان، یک کمیته سه نفره با حضور معاونت حقوقی ریاست جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس سازمان محیط زیست تشکیل شده است. این پروژه ها کاملا طبقه بندی و غربالگری شده اند. بر اساس اینکه در چه طبقه ای قرار خواهند گرفت تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد و ان شاءالله به مردم نیز اعلام می شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین اخبار حقابه هیرمند اظهار کرد: رایزنیها در حال انجام است و طرف مقابل نرمش از خود نشان داده است تا این روند از طریق دیپلماسی پیموده شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: بازدید از هیرمند هنوز انجام نشده است. البته کارشناسان ما اعلام کردند که این آب به مقدار کافی در حوزههای آبخیز وجود دارد و بارش به مقدار کافی وجود داشته است. بنابراین طرف مقابل باید به خواستههای جمهوری اسلامی را تمکین کند.
سلاجقه گفت: روند رایزنیها به سمت و سویی میرود که امید است هرچه زودتر در این زمینه نتیجه محقق شود.
انتهای پیام/

برچسب ها :اوجی ، حیاط دولت ، خزعلی ، زارع پور ، معاون پارلمانی ، نفت ، وزارت جهادکشاورزی ، وزیر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰